Sábado, 4 de xuño ás 19.00h, CHARLA “PERSEGUINDO SOÑOS. Historias que inspiran” con THIMBO SAMB na aula 9 do Centro Ágora (Lugar da Av. Gramela, 17, A Coruña) THIMBO SAMB, é actor, youtuber e activista. Nacido en Senegal, creceu en en Kayer, un pobo de pescadores, pero desde pequeno a súa nai leváballe ao grupo de teatro do pobo, onde ela actuaba. Desde entón tivo claro que quería ser actor. Pescar dáballe diñeiro, pero actuar facíalle feliz e sempre dixo “mentres estea vivo quero ser feliz facendo o que me gusta”. Cando chegou a España con 17 anos a súa idea era non volver pescar...
Blog
![Captura video A Coruña aberta ao mundo](https://diversidade.es/wp-content/uploads/2021/12/Captura-video-860x575.jpg)
A Coruña aberta ao mundo
Xunto aos medos e as esperanzas migraron tamén sabores e saberes dende distintos países do mundo para recalar na Coruña e enriquecer a identidade dun pobo en continuo movemento. A gastronomía é un dos rasgos máis visuais e atractivos dunha cultura. A través dos nosos platos, trasmitimos ideas, valores e pensamentos que forman parte do noso bagaxe cultural. Polo tanto, a comida é un vínculo perfecto para coñecer e valorar outras culturas distintas á nosa. Dende A Coruña aberta ao mundo, eleximos catro países, catro cociñeiros/as que se convertiron nos auténticos/as protagonistas do proxecto. Na primeira parte do proxecto,...
![cartel Obradoiros2 Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO.](https://diversidade.es/wp-content/uploads/2021/06/cartel-Obradoiros2-860x575.jpg)
Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO.
Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO. Este mes de xullo terán comezo os Obradoiros de Cociñas do Mundo, dentro do noso proxecto A Coruña Aberta ao Mundo, en colaboración con Yarama África, e financiado pola Fundación Emalcsa, dentro do Programa Cultura Accesible e Inclusiva. A través deste proxecto mostraremos as diferentes culturas que conviven na nosa cidade dun xeito positivo e enriquecedor. A gastronomía é un dos rasgos máis visuais e atractivos dunha cultura. A través dos nosos platos, trasmitimos ideas, valores e pensamentos que forman parte do noso bagaxe cultural. Polo tanto, a comida é un vínculo perfecto para coñecer e valorar outras culturas distintas a...
![Lo volvería a hacer con tal de ser libre y que no me juzguen. De ser libre, sí, de poderle dar un futuro a mi hija, Destino claro, camino incierto.](https://diversidade.es/wp-content/uploads/2021/02/Lo-volveria-a-hacer-con-tal-de-ser-libre-y-que-no-me-juzguen.-De-ser-libre-si-de-poderle-dar-un-futuro-a-mi-hija-860x575.png)
Destino claro, camino incierto.
Ruta Cuba- España. 8 meses, 14.000 km, 9.300 dólares. “Si tuviera que hacerlo de nuevo lo volvería a hacer, sin miedo. Lo volvería a hacer con tal de ser libre y que no me juzguen. De ser libre, de poderle dar un futuro a mi hija. Lo más difícil para un ser humano es que llegue un hijo y le diga que tiene hambre.” Así lo cuenta una pareja de cubanos que prefieren guardar el anonimato y que llegan hace unos meses a Viraventos. “No hay forma de explicar la emigración hay que probarla porque hablarla es fácil, yo pensaba...