Blog

Home / Blog
A Coruña aberta ao mundo

A Coruña aberta ao mundo

Xunto aos medos e as esperanzas migraron tamén sabores e saberes dende distintos países do mundo para recalar na Coruña e enriquecer a identidade dun pobo en continuo movemento.   A gastronomía é un dos rasgos máis visuais e atractivos dunha cultura. A través dos nosos platos, trasmitimos ideas, valores e pensamentos que forman parte do noso bagaxe cultural. Polo tanto, a comida é un vínculo perfecto para coñecer e valorar outras culturas distintas á nosa. Dende A Coruña aberta ao mundo, eleximos catro países, catro cociñeiros/as que se convertiron nos auténticos/as protagonistas do proxecto. Na primeira parte do proxecto,...

Read More
Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO.

Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO.

Comezamos os OBRADOIROS DE COCIÑAS DO MUNDO. Este mes de xullo terán comezo os Obradoiros de Cociñas do Mundo, dentro do noso proxecto A Coruña Aberta ao Mundo, en colaboración con Yarama África, e financiado pola Fundación Emalcsa, dentro do Programa Cultura Accesible e Inclusiva. A través deste proxecto mostraremos as diferentes culturas que conviven na nosa cidade dun xeito positivo e enriquecedor. A gastronomía é un dos rasgos máis visuais e atractivos dunha cultura. A través dos nosos platos, trasmitimos ideas, valores e pensamentos que forman parte do noso bagaxe cultural. Polo tanto, a comida é un vínculo perfecto para coñecer e valorar outras culturas distintas a...

Read More
Destino claro, camino incierto.

Destino claro, camino incierto.

Ruta Cuba- España. 8 meses, 14.000 km, 9.300 dólares. “Si tuviera que hacerlo de nuevo lo volvería a hacer, sin miedo. Lo volvería a hacer con tal de ser libre y que no me juzguen. De ser libre, de poderle dar un futuro a mi hija. Lo más difícil para un ser humano es que llegue un hijo y le diga que tiene hambre.” Así lo cuenta una pareja de cubanos que prefieren guardar el anonimato y que llegan hace unos meses a Viraventos. “No hay forma de explicar la emigración hay que probarla porque hablarla es fácil, yo pensaba...

Read More